Gayrimenkul Sektöründe Kadınların Sesi Duyulacak

0
198
Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek anket çalışmasıyla gayrimenkul sektöründeki kadınların sesini duyuracak.
Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Başkanı Kollu: “Bu anket çalışmasıyla, hem gayrimenkul sektöründe çalışan kadın sayısını hem de bu kadın çalışanların karşı karşıya kaldığı sorunlar ve beklentiler ile kamu kurumlarının çözmesi gereken konuları belirleyeceğiz. Böylece gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların sesini duyuracağı bir yol haritası belirlenmiş olacak.”
Gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların beklenti ve sorunlarının çözümü amacıyla kurulan Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek anket çalışmasıyla sektördeki kadınların sesini duyurmayı hedefliyor.
ULI Türkiye (Urban Land Institute) öncülüğünde Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Türk Müteahhitler Birliği’nin (TMB) desteği ile kurulan Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Başkanı Pınar Ersin Kollu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platformun ilk olarak Mayıs 2016’da ULI Türkiye’nin düzenlediği “Gayrimenkulde Kadın Girişimi” etkinliği ile ortaya çıktığını, 8 Mart 2017’de ise resmi olarak faaliyetlerine başladığını anlattı.
Platformun gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Güniz Çelen ve ULI Türkiye Başkanı Ayşe Hasol Erktin’in fikirleri doğrultusunda oluştuğuna dikkati çeken Kollu, “Gayrimenkul sektöründe azımsanmayacak sayıda kadın çalışan ve yönetici bulunmakla birlikte kadın ihtiyaçlarına özgü çalışmaların ve kadın temsilinin yeterli olmadığını düşüncesi bizleri motive etti. Gayrimenkulde Kadın
Liderler Platformu olarak sektöre emek vermiş kadın iş sahibi ve profesyonellerden oluşan 20 kişilik bir danışma kuruluyla hedeflerimize ilerliyoruz.” diye konuştu.
Bu kapsamda yapılacak çalışmalar ve hedeflere ilişkin bilgi veren Kollu, gayrimenkul sektörünün her alanındaki kadın çalışanların ihtiyaçlarını doğru tespit edebilmek amacıyla istatistiklerin oluşturulması ve raporların hazırlanmasına öncelik vereceklerini ifade etti.
“Alanında deneyimli kadın yöneticilerin meslek hayatına yeni başlayan kadın çalışanlara rehber olabilecekleri bir mentorluk programı başlatılmasını” da hedeflediklerini ifade eden Kollu, sektörde kadın görünürlüğünü artırmak üzere paneller, konferanslar gibi etkinliklerle tüm platformlarda kadınların temsiline yer verilmesini ve periyodik toplantı ve çalıştaylarla da duyarlılığın ve ortak akıl çalışmalarının gündemde tutulmasını planladıklarını söyledi.
Kollu, platformun çalışmalarını sağlıklı bir zemine oturtabilmesi için sektörde çalışan kadınların durum ve ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesinin zorunlu olduğuna işaret etti.
Bu nedenle ABD’de ULI Women’s Leadership Initiative’in (WLI) 8 bin kadın üyesiyle yaptığı anket çalışmasını karşılaştırmalı olarak Türkiye’de ilk kez ULI Türkiye, GYODER ve TMB’nin iş birliği ile hayata geçireceklerini anlatan Kollu, “Bu anket çalışmasıyla, hem gayrimenkul sektöründe çalışan kadın sayısını hem de bu kadın çalışanların karşı karşıya kaldığı sorunlar ve beklentiler ile kamu kurumlarının çözmesi gereken konuları belirleyeceğiz. Böylece gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların sesini duyuracağı bir yol haritası belirlenmiş olacak.” değerlendirmesini yaptı.
Kollu, anket sonuçlarını mayıs ayı içinde kamuoyuyla paylaşmayı hedeflediklerini kaydetti.
(Hürriyet)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.